Fler skandaler för Donald Trump

Fler skandaler för Donald Trump

Ibland kan man tro att allt som har kunnat sägas om Donald Trump har sagts. Men otroligt nog så dyker det upp skandal efter skandal. Den senaste har med ett tveksamt samarbete med Ryssland att göra.

Det är Donald Trumps kampanjchef Paul Manafort som under fem år har tagit emot lite mer än 100 miljoner kronor, av tveksam härkomst, för att hjälpa proryska intressen i Ukraina att i hemlighet överföra ungefär 20 miljoner kronor till USA. Dessa pengar ska ha varit avsedda för prorysk lobbyverksamhet, men har på något sätt kringgått USA:s system för redovisning av utländska pengar.

Paul Manafort arbetade tidigare för Ukrainas ryssvänlige president, Viktor Janukovytj, som avsattes 2014 och flydde till Ryssland, men som misstänktes under sin tid vid makten ha plundrat statliga bolag på stora summor pengar som sedan använts i politiska syften. Det har tidigare uppgetts att Paul Manafort skulle ha fått kontantbetalningar på 107 miljoner kronor från Ukrainas dåvarande president, men detta är något som Manafort nekar till. Han säger att detta är bara misstankar och antagligen politiskt färgade sådana.

I en separat utredning undersöker ukrainska myndigheter även en grupp offshore-bolag som ska har hjälpt till att finansiera Janukovytjs vidlyftiga livsstil. Donald Trumps kampanjchef avgår nu.