Använd kroppsskrubb och både se och må bättre!

Använd kroppsskrubb och både se och må bättre!

Det finns många fördelar inom både hälsa och skönhet med hudvård som t.ex. kroppsskrubb. När vi hoppar i duschen har de flesta av oss ett antal olika hår- och hudvårdsprodukter upphängda på vägen – allt från fuktgivande schampon till lugnande rakkrämer. Alla dessa produkter är självklart jättebra, men har du kanske glömt att skaffa en riktigt bra kroppsskrubb? Det är nämligen viktigt för att se till att du har en sund, jämn hud, och därför är en kroppsskrubb som du gjort själv eller köpt i butiken ett måste på duschmeny. Kombinationen av rengöring, exfoliering och massage ger fördelar som går utöver vad en tvål kan göra.

Läs vidare i artikeln om du vill lära dig hur en kroppsskrubb kan förbättra din huds hälsa och bli en del av en tillfredsställande, spa-liknande duschritual. Det finns ett hav av olika kroppsskrubbsalternativ där ute och du kan dessutom göra din egen. Det tar dock lite tid så om du är ute efter lite extra lyx utan att behöva lägga ner någon energi kan du testa denna hemmagjorda kroppsskrubb från Georg Jensen.

Hälsofördelarna med en kroppsskrubb

Precis på samma sätt som kroppen gör sig av med hudceller i ansiktet gör den sig också regelbundet av med döda hudceller på huden för att kunna avslöja den nya, friskare huden under. Den här processen går dock saktare i takt med att man blir äldre och därför kan det vara en bra idé att komplettera hudens naturliga process med en kroppsskrubb.

Kroppsskrubben fungerar på ett flertal olika sätt. När du masserar in den i huden hjälper de exfolierande bitarna till att ta bort död hud, och den skrubbande rörelsen ökar cirkulationen och hjälper till att tömma dina lymfkörtlar genom att öka blodflödet till hudytan. Efter allt det djupa rengöringsarbetet i duschen fungerar din fuktgivande kräm ännu bättre och kan enklare tränga in i den nya huden och återfukta den.

Men en annan viktig fördel med att använda kroppsskrubb är känslan du får medan du utför arbetet. Att vara uppmärksam på den uppfriskande texturen mot huden och den fängslande doften som fyller duschen gör att du kan njuta av behandlingen under tiden. Det är en upplevelse som kan lyfta humöret och påverka hur resten av dagen eller kvällen går.