Tjäna pengar på nischområden

Tjäna pengar på nischområden

Det är frestande att lägga tid, energi och pengar på koncept som redan har provats om och om igen. Att köra i gamla hjulspår känns tryggt och du vet med största säkerhet att du kommer att gå med vinst på längre sikt, om än en ganska låg vinst.

De stora pengarna finns dock att hämta i nischområden som exempelvis erotik, kosttillskott och skräddarsydda produkter. Konkurrensen blir mycket mindre, du får tillgång till en större andel av kunderna och får friheten att styra marknaden helt efter dina idéer och behov.

I den här artikeln ska vi ta en titt på varför du borde satsa på ett nischområde och hur du bär dig åt för att snabbt komma igång.

Du slipper konkurrenter

Den största fördelen är förstås den minskade konkurrensen. När du investerar i ett nischområde behöver du inte konkurrera med alla de stora varuhusen och kedjorna utan endast några oerfarna småföretagare. Detta kan du dra stor nytta av.

Istället för att anpassa ditt produkturval och din marknadsföring efter vad den övriga marknaden dikterar har du stor möjlighet att själv påverka. Tidigare kanske ditt företag bara var ett av tusen och därför försvann i mängden, medan du nu kan vara en på ett dussin eller till och med färre företag.

Det är alltså du som kan påverka vilka varor som blir populära, vilka priser som bör sättas och vilken sorts annonsering som blir marknadsledande.

Enkelt att starta en e-butik

Att komma igång med en e-butik som satsar på nischområden är också mycket lätt. Det enda du behöver är själva e-butiken och du kan faktiskt ladda ner mallar helt gratis, alternativt betala en liten penning för en extra snygg butikslösning.

En nisch som är förhållandevis outforskad är erotik. Det finns endast ett fåtal erotiska e-butiker i Sverige idag och de har alla gemensamt att de är utdaterade och vänder sig till trogna kunder från årtionden tillbaka.

Ditt företag kan lätt bli marknadsledande om du satsar på en erotisk e-butik med modern känsla och som riktar sig mot dagens unga vuxna eller en speciell kundgrupp. Om du verkligen vill skilja dig ur mängden kan du starta en e-butik för HBTQ-sexuella eller äldre som kanske behöver speciella produkter för att kunna ha ett hälsosamt sexliv.

Produkter som är bra att ha i ditt sortiment är kondomer av alla storlekar och texturer, glidmedel med och utan smak, sensuella massageoljor och ljus, erotiska kläder och spel. Du kommer att nå långt med bara dessa enkla produkter.

Låga lagerkostnader och billig marknadsföring

En stor fördel med framförallt en erotisk e-butik är att du inte behöver särskilt mycket lagerutrymme. De produkter du säljer är ofta relativt små och du kan enkelt förvara dem i hemmets förråd om du inte vill bekosta en lagerlokal.

Även marknadsföringen blir billig eftersom sällan sökta ord – vilka du använder vid nischförsäljningar – kostar mycket mindre när du köper annonser hos Bing och Google.