Snap it – app för att förlora vikt

Snap it – app för att förlora vikt

De flesta viktminsknings appar har en mat-tracking funktion som låter dig logga vad du har ätit varje dag. Enligt Lose it, företaget bakom appen, leder denna börda av avverkningar av dina måltider också till människor slutar sina bantningsprogram. Företaget vill förenkla processen med Snap It.

Lose It’s nuvarande Android och iOS-app gör det möjligt för dig att manuellt logga maten du äter, erbjuder utmaningar för att gå ner i vikt, och låter dig ansluta fitness trackers för mer exakta uppgifter. Nå den vikt du har önskat och spåra din vikt genom att kombinera användning av denna nya app och öva med foam roller. Appen låter också användare knäppa en bild av en streckkodsläsare för objekter som du vill köpa i affären, vilket gör det lätt att greppa näringsinformation såsom kalorier per portion och mer.

Skanna och hålla koll

Snap It tar det ett steg längre – allt du behöver göra är att ta en bild av måltiden du ska äta (det kan vara samma bild som är på väg att lägga upp på Instagram) och appen kommer automatiskt identifiera maten på bilden för att erbjuda uppskattade kalorier.

Lose it säger att dess bildigenkännings teknik är bättre än Googles och har tagits fram av forskare vid Cornell University och University of California, Los Angeles.

”FoodDist, den modell som utvecklats av forskare vid Cornell och UCLA, har hittills haft högsta förutsägelse noggrannhet på 83,1 procent för topp en noggrannhet och 95,8 procent för topp fem noggrannhet”, enligt bolaget. ”Snap It’s modell förbättrar det riktmärket genom att uppfylla en noggrannhet på 87,3 procent för topp en noggrannhet och 97,1 procent för topp fem noggrannhet.”

Snap It är fortfarande i beta stadiet, men för att få tillgång till allt behöver du bara öppna appen och välja en måltid, som frukost, lunch eller middag. Knäppa en bild av måltiden, och programmet kommer att köra en analys av innehållet på bilden. Du ser ”livsmedels förslag,” tillsammans med dess kaloriinnehåll. Du kan ställa in den här informationen om den inte är korrekt, och sedan lägga in en portions storlek. Därefter loggas måltiden.

Fler användare mer precision

Ju fler människor som använder Snap It, desto mer kommer tekniken ”förbättra och lära” att vara mer exakt. Den kan även känna igen flera matvaror i ett foto.

För vissa kan verktyg som Snap It fungera som en allmän guide – ett sätt att få en känsla för hur många kalorier, i genomsnitt, en tallrik med pommes frites eller en skål soppa innehåller. Dock är det inte hundraprocentigt och det går int att lita på fullt ut om du nu redan går på en strikt diet.

Så du kan fortsätta att ta bilder på din mat. Men när det gäller att banta ner, kanske du vill lita på din mage mer än på en app – i nuläget i alla fall.

Snap It hämtar information från en omfattande databas som innehåller information från FDA, matproducenter, restauranger och andra.

Som vi tidigare nämnt är Snap It fortfarande i betastadie, och behöver lite hjälp att räkna ut vad den ser. Snap It skulle kunna identifiera din rulle sushi som en rulle av sushi, men du behöver ange vilken typ av ris, typ av fisk, och eventuell garnering.

Snap It finns nu tillgänglig på iOS och Android.