Några smarta investeringar du kan göra 2017

Några smarta investeringar du kan göra 2017

Investera dina pengar i stället för att spendera dem kan betyda skillnaden mellan framtida rikedom eller framtida fattigdom. Vi säger att du har lyckats spara 10.000 kronor under 2016, eller har turen att ha vunnit 10.000 via spel eller liknande, behöver du en plan för att sätta dessa besparingar till god användning. Medan 10,000 kr på egen hand inte är tillräckligt för att förändra ditt liv, är det mer än tillräckligt för att ge dig ett försprång på några fasta investeringar.

Här är några smarta sätt att investera pengarna i 2017.

Investera i din lägenhet genom att betala av en del av lånet

10.000 är förmodligen inte tillräckligt med pengar för dig att betala av ditt lån på fastigheten. Det räcker inte heller för en lagom kontantinsats. Hursomhelst kan du göra så att du betalar av delar av dinn fastighetslån och på så sätt kommer du inte ha lika höga lånekostnader varje månad vilket gör att du kan investera i andra små projekt året ut. Eller så kan du investera såväl i hyresrätt.

Ett alternativ skulle vara att finna en investeringspartner. Ni två kan kombinera dina pengar för att köpa en förvaltningsfastighet.

Ett annat alternativ skulle vara att investera dina pengar en fond som är kopplad till fastigheter och som fungerar som en typ av investeringsfond som köper fastigheter. Du kan också lägga dessa pengar tillbaka till ditt eget hem. Du kan använda ditt sparande för att göra viktiga reparationer, renoveringar och uppgraderingar till ditt hus som kommer att öka dess värde. Om du planerar att sälja din bostad, investera 10.000 kr på att uppgradera köket, till exempel, kan detta hjälpa dig mycket när du ska sälja bostaden och någon som gillar köket lägger ett högre bud.

 Bygga en aktieportfölj

Med dina 10.000 kr kan det vara ett trevligt uppsving för din aktieportfölj. De flesta mäklarfirmor kräver en första insättning på bara några tusen kronor så 10.000 ger dig gott om utrymme för att börja tjäna pengar på aktiemarknaden. Räkna ut var att investera i marknaden är en ganska bred fråga och beror på dina mål, risktolerans och investeringar expertis.

En enkel och effektiv metod skulle vara att investera i en fond. Dessa medel är professionellt skött portföljer av aktier och obligationer. När du köper in en fond, kommer fondförvaltaren ha ansvaret för förvaltningen av investeringen kan luta dig tillbaka och titta på dina besparingar växa. Om du vill investera på egen hand, skulle du också ha tillräckligt med pengar för att sätta ihop din egen portfölj av aktier.

I vilket fall som helst, är det bäst att tala med en investering rådgivare först för att få råd innan du börjar köpa aktier.

 

Investera i dig själv

Du bör också överväga att investera i dig själv genom att sätta dina pengar mot din egen utbildning. Medan 10.000 kanske inte är tillräckligt med pengar för en fullständig grund- eller magisterexamen, skulle det sannolikt vara tillräckligt för att få en intresse eller teknisk utbildning inom data eller programmering.

Ett annat alternativ skulle vara att använda dessa pengar för att utbilda för en professionell examen. Denna utbildning kan hjälpa dig att starta en ny, mer lönsam karriär. Du kan mycket väl finna att kunskap kan vara den bästa investering du kan göra när det gäller avkastning av pengar. Så ta dig en funderare, och skriv ner de olika valen som du har framför dig och ta ett beslut innan 2016 är slut.