Google Home - högtalare-virtuell assistent

Google Home - högtalare-virtuell assistent

Google kommer efter ditt hem.

Amazon meddelade förra året om en ansluten högtalare utrustad med en Siri-liknande personlig assistent vid namn Alexa. I flera olika tester har Amazon Echo prisats för sin talare Alexa’s förmåga att fungera som ett kontrollcenter för alla dina Smarthome enheter. Echo har sålt så bra att Amazon redan har lanserat ytterligare versioner och expanderat utanför USA. Bör du överväga att kombinera ny teknik med denna vagtplan och organisera dig bättre i framtiden.

Nu vill Google åt en bit av kakan.

På Google I/O 2016 introducerade Google en Echo-liknande enhet som kallas Googles Home och sedan vid Made By Google eventet meddelade Google när du skulle kunna få tag på den röststyrda högtalaren. Här är allt vi vet hittills om Googles Home, inklusive vad det är, hur det fungerar (särskilt Google Assistant), och när du kan köpa den.

Vad är Googles Home?

Googles Home är en Wi-Fi-högtalare som även fungerar som en Smarthome kontrollcentral och en assistent för hela familjen. Du kan använda den för att spela underhållning över hela huset, enkelt hantera vardagliga uppgifter, och be Google vad du vill veta.

Enheten själv har utbytbara baser som finns i olika färger och utföranden (t.ex. metall och tyg, så att du kan anpassa den till din inredning). Därunder skalet finns en högtalare som kan spela upp låtar och låta Google assistent att prata med dig.

Vid toppen av anordningen finns en kapacitiv touch display med fyra lysdioder. Du kommer att använda dessa när du interagerar med Home, som att utlösa assistenten, justera volymen, etc. När det gäller knappar, finns ingen på toppen (bara dubbla mikrofoner som lyssnar till din röst). Det finns en enda mute-knapp på skalet. Googles Home kan filtrera och separera tal från buller och erbjuder ”best-in-class röstigenkänning”, enligt Google.

Högtalaren har dubbla sidovända passiva radiatorer, som levererar komplett utbud, klar diskant och fyllig bas. Och det hela finns i tre färgvarianter: Mango, Marine, och Violet baser i Carbon, Snö, och koppar toppar. Baserna kan bytas ut.

Musik- och videouppspelning

Eftersom Googles Home är en Wi-Fi-högtalare, kan det strömma musik direkt från molnet. Google sa att det kommer att leverera fyllig bas och klar diskant – allt från en kompakt formfaktor. Med det kan du komma åt låtar, spellistor, album, artister och podcaster från din favoritmusiktjänster bara genom att fråga med din röst. Eller, om du vill kan du skicka musik från din Android eller iOS-enhet via Google Cast.

Den sista biten är viktig eftersom, med Google Cast stöd, kommer du att kunna använda Googles Home för att styra andra anslutna högtalarna i ditt hem. Du kommer även få flera rum’s uppspelning, vilket innebär att du kan lägga till en eller flera Googles Home enheter till en grupp talare för att lyssna på låtar i hela huset. Men det är inte allt: Googles Home låter dig styra videoinnehåll också.

Låt oss säga att du vill titta på det senaste avsnittet av Jimmy Fallon eller någon sorts kattvideo på YouTube. Bara utfärda ett röstkommando till Googles Home, och innehållet kommer att visas på TV: n (igen, tack vare Google Cast stöd).