Pókemonjakt lockar turister

Pókemonjakt lockar turister

Det otroligt populära spelet Pokémon Go har blivit ett sätt att locka kunder in i butiker, men har nu även blivit ett sätt att fånga och locka turister till olika resmål i jaken på att fånga fler av dessa små söta monster. Resebolag erbjuder nu till exempel expeditioner till bland annat Egyptens pyramider i jakten på Pokémon

Appen Pokémon Go släpptes i mitten av juli i Sverige och sedan dess har mängder av företag försökt locka besökare, antingen genom att göra sin butik, sitt café eller sitt kommunkontor till ett ”Pokémon stop” där ett besök kan ge både poäng och bonusprylar.

Spelet är väldigt platsberoende och detta leder till den stora attraktionen för turistbranschen. Du behöver röra på dig för att spela spelet och ett reseföretag i USA har till och med sytt ihop särskilda resor som är upplagda för att ge en extra god jakt på Pokémon, varav vissa går till pyramiderna i Egypten.

I Sverige har kommuner som Jönköping, Åstorp och Knivsta hakat på tåget. Även i Kalmar har man ett Pókemontåg som man kan åka för att få en god chans till att fånga några små sötingar. Vissa butiker har även speciella dagar för Pókemonjakt. Lycka till!