Hur man kan bli uppgraderade under flygningen- helt gratis

Hur man kan bli uppgraderade under flygningen- helt gratis

Det är ofta stor skillnad mellan ekonomiklass och de högre klasserna, speciellt när det handlar om längre flygningar. Därför kan en uppgradering verkligen göra flygningen mycket mer bekväm och speciell. Här nedan kommer några tips på hur man kan få en gratis uppgradering. Det är väl värt att försöka!

  1. Checka in tidigt. Att komma i god tid till flygplatsen, det vill säga bra många timmar innan flygningen, kan vara ett bra sätt att få en gratis uppgradering. Om de har platser kvar i de högre klasserna kommer de troligtvis att ge dem till de första passagerarna. Ifall detta inte fungerar kommer man att ha så gott som en hel extra dag på flygplatsen, så det är bäst att ta med sig en bra bok.
  2. Klä sig snyggt. Klädseln i sig själv kanske inte kommer att leda till en uppgradering, men egentligen handlar det mer om tvärtom principen. En person som är klädd i shorts och linne med badtofflor på fötterna kommer aldrig att hamna gratis i första klass. Detta betyder inte att man absolut måste ha en dyr kostym eller högklackade skor, men en någorlunda elegant klädsel kan hjälpa när de väljer vem som ska få byta plats.
  3. Lojalitet mot flygbolaget. De allra flesta flygbolag har någon form av bonusprogram och det kan löna sig att delta i dessa. När det är tal om uppgraderingar så väljer de först sina egna, så att säga. Eftersom dessa program är gratis och kan leda till andra förmåner så är det alltid bra att vara medlem. Man kan också spara ihop tillräckligt med poäng för att själv kunna uppgradera till en högre klass.
  4. Utnyttja sina bekantskaper. De som jobbar på flygbolaget, antingen som piloter eller personal, har ganska mycket frihet att välja vem de ska uppgradera. Om man har en kompis som känner någon eller vars släkting har en bekant så kan detta fungera. Naturligtvis kan det vara bra att spara en liknande förfrågan till de längre flygningarna, då det verkligen känns skillnad mellan första klass och ekonomi.
  5. Läs din e-post. Det är inte alls ovanligt för flygbolagen att erbjuda sina passagerare en uppgradering till en låg kostnad när tiden för avgång närmar sig. Därför är det bra att kontrollera sin e-post och se om de skickat ut några erbjudanden. Ofta handlar det om en mycket låg avgift så det är helt klart värt det.

Artikeln är skriven med Visit24.se – hjälper dig att hitta billiga flyg.